Posted on

Маска за нежни ръце и здрави нокти с Арганово масло и авокадо

organic avocado argan oil

В днешно време е много трудно да запазим кожата на ръцете си нежна и гладка, а ноктите здрави. В рутината си често сме активни, ежедневното почистване на дома, готвенето и работата изсушават кожата на ръцете ни, а ноктите често се чупят или цепят. Смяната на сезоните и динамиката в температурите също влияят на състоянието им. Предлагаме ви една изключително лесна рецепта за здрави нокти и меки ръце. За целта са ви нужни следните съставки:

  •  1с.л Арганово олио;
  •  ½ авокадо;
  •  ½ лимон;

Приготвяне:

В удобна купичка намачкайте предварително отделеното от кората авокадо. Внимавайте – за целта ще ви трябва зрял, мек плод. След като обработите авокадото, прибавете изтискания сок от лимона и накрая сложете аргановото олио.

Спокойно смесете съставките с ръце. След това хубаво ги намажете и оставете маската да престои 10мин. Изплакнете. Това е. Аргановото олио освен, че ще омекоти, хидратира и предпази ръцете ви, ще стимулира разтежа на ноктите и ще ги заздрави. Лимонът ще ги избели и тонизира. В комплект тези 3 съставки ще витаминизират ръцете ви и ще им придадат здрав и нежен вид. Същата маска може да използвате и за стъпалата си. Арганът, освен, че подхранва и омекотява, има антибактериално действие. Ще се радвате на гладки и меки ръце и стъпала, а ноктите ви ще са здрави, подхранени и бели.