Posted on

Домашен ексфолиращ скраб за устни

Scrub Argan

Няма нищо по-хубаво от домашно приготвената козметика. Знаем какво слагаме вътре, няма вредни добавки и ефекта е моментален, а всички продукти са натурални от природата. Единственият минус е трайността на приготвената домашна козметика, но пък винаги можем да коригираме количеството, което слагаме. Рецептата, която ви предлагаме, е изключително лесна и достъпна. Ще ви изненада какъв ефект има – ще направи устните ви гладки, меки и ще премахне сухотата. И така, да започваме със съставките:

  • 1ч.л кафява захар
  • 1ч.л арганово олио
  • 4/5 капки натурален екстракт от ванилия

Приготвяне:

Смесете съставките в стъклена купа. Разбъркайте добре. Не е нужно да се разтопява захарта, тъй-като тя ще помогне за изчистването на мъртвите клетки от устните ни и ще ги заглади.

Това е, вашият домашен ексфолиращ скраб за устни е готов. С пръст нанесете по целите устни от него. Много леко втрийте устни една в друга няколко пъти. След това изтрийте скраба с памучна кърпа без да натискате. Готово, не е нужно дори измиване. Веднага ще почувствате колко меки са станали устните ви. За завършек може да нанесете 1/2 капки чисто арганово масло  върху тях вместо балсам за устни. Така ще ги подхраните допълнително. Останалото количество от скраба може да съхраните в малка кутийка от изхабен крем например. Насладете се на резултата!

Съветваме ви да използвате чисто арганово масло вместо балсам, особено зимата. Тогава от студа и вятъра устните се изсушават и изпръхват. Този метод ще ги предпази, омекоти и няма да усещате сухота.

В блога ни може да намерите и статия как да си приготвите лесен домашен балсам за устни вкъщи.